Deschamps povedie Francúzsko, bude si musieť urobiť poriadok s hráčmi

09.07.2012 Celý región

Paríž 9. júla (TASR) - Didier Deschamps je novým trénerom francúzskej futbalovej reprezentácie. Medializované informácie potvrdila v nedeľu večer aj národná federácia FFF.

Bývalý francúzsky reprezentant ukončil minulý týždeň pôsobenie na lavičke Olympique Marseille. Francúzsky klub priviedol k ligovému titulu a k trom víťazstvám v Ligovom pohári v rade. Bol kapitánom francúzskeho výberu na domácich majstrovstvách sveta v roku 1998 a taktiež aj o dva roky neskôr na európskom šampionáte v Holandsku a v Belgicku. Na oboch podujatiach "Les Bleus" triumfovali.

"Didier Deschamps je očividne správnym mužom pre túto prácu. V týchto ťažkých časoch potrebuje Francúzsko muža s charakterom a skúsenosťami," uviedol prezident francúzskej ligy Frederic Thiriez.

Francúzsko doposiaľ viedol Deschampsov niekdajší spoluhráč Laurent Blanc. "Krajina galského kohúta" pod jeho vedením postúpila na nedávno skončenom turnaji EURO 2012 do štvrťfinále, kde podľahla Španielsku 0:2.

Francúzi sa na podujatí prezentovali veľmi rozpačitými výkonmi, keď v štyroch stretnutiach vyhrali len raz nad domácou Ukrajinou 2:0. Podobne ako na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike sa u jednotlivých hráčov objavili problémy so správaním. O najväčší rozruch sa postaral stredopoliar Manchesteru City Samir Nasri, ktorý po prehre proti Španielsku verbálne a vulgárne zaútočil na novinára. Od dvojnásobného víťaza Ligy majstrov s Olympique Marseille v roku 1993 a s Juventusom Turín v roku 1996 sa očakáva, že si bude vedieť urobiť s hráčmi poriadky.

Deschamps sa podľa denníka L'Équipe dohodol s národnou federáciou FFF na dvojročnej zmluve, ktorá sa v prípade úspešnej kvalifikácie na MS 2014 automaticky predĺži do európskeho šampionátu v roku 2016.

Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región